مقابله با خشکسالی

مقابله با خشکسالی


خشکسالی بخشی طبیعی و بالقوه از شرایط اقلیمی هر منطقه حتی مناطق پربارش است . این پدیده از سایر بلایای طبیعی پیچیده تر و بخشهای بیشتری از جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد و به اندازه سیل و طوفان خسارت ببار می آورد. بر اساس مطالعاتی که در ایالات متحده امریکا صورت گرفته برآورد میگردد که سالانه بین 6 تا 8 میلیارد دلار خسارات ناشی از خشکسالی در بخشهای مختلف کشاورزی ، حمل و نقل ، گردشگری ، انرژی و... است. این براورد بدون در نظر گرفتن تاثیرات اجتماعی و زیست محیطی است که قابل ارزش گذاری نیستند. در جهت روشن تر ساختن مبحث کافی است که نگاهی به یک دههٔ گذشته در کشورمان بیاندازیم تا دریابیم که خشکسالی تا چه حدی میتواند گسترش و دوام یابد.بر اساس مطالعاتی که در سال 1380 توسط سازمان ملل در ایران صورت گرفت در طی سه سال خشکسالی (1380- 1378) بیش از 6/ 2 میلیارد دلار خسارت به بخشهای مختلف وارد گردید. بیش از 5/2 میلیون هکتار از اراضی آبی ، 4 میلیون هکتار از اراضی دیم ، 1/1 میلیون هکتار از باغات دجار خسارت شده اند. تولید محصولات بویژه گندم و جو یبن 75-35 درصد کاسته شده و 75 میلیون راس دام تحت تاثیر اثرات خشکسالی واقع شده اند. علاوه بر این خسارات اقتصادی بساری از تالابهای بین المللی کاملا خشک گردیده و خسارات شدیدی به تنوع بیولوزیکی شامل گیاهان و جانوران وارد امده است . از دیگر خسارات ناشی از خشکسالی میتوان به طغیان انواع افتهای کشاورزی اشاره داشت که باعث مرگ تدریجی درختان و سایر محصولات کشاورزی میگردد. شیوع افتها به قدری نگران کننده بود که در خشکسالی یاد شده دولت برای خرید انواع لاروهایی که به مزارع مردم هجوم آورده بودند اعتبار خاصی در نظر گرفته بود . بر همین اساس در شهرستان گناباد کشاورزان حدود 283 کیلوگرم لارو را جمع آوری و به قیمت هر کیلو 8000 ریال به دولت فروختند. در طی هفت سال خشکسالی نه تنها در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور که به لحاظ تاریخی سابقه وقوع خشکسالی را دارند بلکه در مناطق پربارش شمال و غرب کشور نیز خودنمایی کرد.تمام استانهای کشور به جز یک استان با خشکسالی دست و پنجه نرم کردند و 90 درصد مردم با مشکل کمبود اب شرب مواجه گشتند. با یک برنامه درازمدت مهندسی‌ انرژی ارگن در ایران، مبارزه با خشکسالی مفهوم عملی‌ پیدا کرده و میتواند برای همیشه ریشه کن بشود. بارش‌های متناوب میتوانند رطوبت هوا را به درجه مطلوبی آورده و گارانت بارشهای بعدی باشند، آبهای سطحی و زیرزمینی ازدیاد یافته و در نتیجه حتی  بیابانها و کویر‌های ایران امکان سرسبز شدن یابند. این تکنولوژی تست شده و نتایج آن طی‌ سال آبی ۹۰-۹۱ برای عموم قابل برسی‌ می‌باشد.

 

 

 

 

لطفا به فیلمهای گرفته شده در این زمینه توجه کنید. لینک به سمت ویدئو گالری

هوا

 

هوا

 

هوا يكي از پنج عنصر ضروري (هــــوا، آب، غذا، گرما و نور) براي ادامه حيات انســـان است. هر فرد روزانه نزديك ۲۲۰۰۰ بار تنفس مي‌كند و تقريباً به ۱۵ كيلوگرم هوا در روز نياز دارد. معمولاً انسان مي‌تواند به مدت ۵ هفته بدون غذا و مدت ۵ روز بدون آب زنده بماند، اما نمي‌تواند بدون هوا حتي ۵ دقيقه زنده بماند.

 

توسعه صنعتي و پيشرفت تكنولوژي، دستاوردهاي متنوعي را براي زندگي انسان به همراه داشته است اما متأسفانه گاهي در روند پيشرفت و اجراي برنامه‌هاي توسعه صنعتي، پس‌مانده‌هايي به شكل تركيباتي ناخواسته و اغلب زيان‌آور به محيط رها مي‌شوند به گونه‌اي كه اثرات منفي بسياري بر محيط زيست مي‌گذارند. پديده آلودگي هوا نيز يكي از ره‌آوردهاي توسعه صنعتي است كه با افزايش جمعيت، گسترش شهرنشيني و مصرف بيشتر سوخت‌هاي فسيلي،  روز به روز بر شدت آن افزوده مي‌شود و با توجه به خطراتي كه اين آلودگي براي سلامت افراد ساكن در مناطق آلوده دارد ، لازم است با آگاهي و شناخت از اين مسئله، در راستاي جلوگيري از توليد و يا كاهش خطرات آن اقدام نمود.هقت.

 

با تکنولوژی تراکم انرژی ارگن و ایجاد اختلاف پتانسیل در هوا، جابجایی هوا و ایجاد باد امکانپذیر میشود. برای کشورهایی همچون ایران و بلاخص برای شهرهایی همچون تهران، اصفهان، اهواز و غیره که سالانه زیانهای مالی و جانی فراوانی‌ فقط به خاطر آلودگی هوا میدهند، میتوانیم این تکنولوژی را طی‌ پروژه ساخت باران پیاده نمود و از این طریق کیفیت هوا در این کلانشهرها را بالا برد. پروژه ایی که هزینه زیادی ندارد ولی‌ در صورت انجام ندادن خسارت فراوانی‌ را شامل میشود.

 

صنایع نظامی

صنایع نظامی

سلاحی که نه خرابی‌ یا آتش به بار میاورد و نه کسی‌ را مسموم، مجروح یا میکشد بلکه دشمن را به قدری ناتوان و مأیوس و ناامید می‌کند که خود به تنهائی هر گونه مریضی را به خود جذب کرده و از ادامه زندگی‌ سیر شده و مایوسانه شرایط اتمام جنگ را می‌پذیرد. سلاحی بدون هزینه زیاد، سبک، غیر قابل یافت و تاثیراتی که غیر قابل اثبات یا پیگیری و پیگرد قانونی‌ میباشند. امروزه هستند کشورهای که به اسم تحقیقات در تکنولوژی هارپ سعی‌ در ساخت سلاحهای کشتار جمعی از طریقه تغیرات آب و هوا میباشند. از آنجا که هارپ در مقایسه با سلاحهای کشتار جمعی دیگر همچون سلاحهای شیمیایی و اتمی‌ و یا فیزیکی‌ گرم در مصارف نظامی مخرب‌تر ولی‌ بسیار ارزانتر می‌باشد، هیچوقت از سرمایه‌گذاری در تحقیقات این علم کاسته نشده و از دههٔ ۵۰ همچنان یکی‌ از موارد مورد تحقیق قرار دارد. با سلاح هارپ بشر توانائی ایجاد تندبادها، هاریکن، زلزله و یا ایجاد خشکسالی می‌باشد که هیچکدام در حال حاضر قابل اثبات نبوده و در صورت وقوع طبق تصور عامیانه، خالق مخلوقات مقصر بوده، چرا که تصور اینکه بشر این اتفاقات را به انجام رسانده باشد هنوز قریب است. نظر نویسنده بر این است که هر چند این تکنولوژی با صرفه است، اما سلاحهای دیگری در زمینهٔ انرژی ارگن قابل تعریف است که در شمار سلاحهای گرم به شمار نمی‌روند ولی‌ کاربرد سلاح نرم را دارا بوده و بدون خطر یافته شدن قدرت تخریب بالا با هزینهٔ بسیار ناچیز دارند. به عنوان مثل با ساخت دستگاه کوچکی به ابعاد ۵۰ سانتیمتر  در ۵۰ سانتیمتر در ۵۰ سانتیمتر می‌توان قدرت تخریب به وسعت ۱۰۰ کیلومتر مربع ایجاد کرد. این دستگاه در هر کجای کشور دشمن قابلیت پنهان شدن دارد و تاثیرات خود را می‌گذرد